Nama kerajaan Islam di pulau Sumatra adalah?

Nama kerajaan Islam di pulau Sumatra adalah?

  1. Samudra Pasai
  2. Demak
  3. Banten
  4. Ternate
  5. Semua jawaban benar
Baca Juga :   Ngingu Ayam Buras Kahanane desa karo kutha ing jaman pembangunan saiki wis ora akeh bedane. Sanajan padesan, dalan-dalan ya wis akeh sambungan listrik. Sarana komunikasi dan informasi modheren uga wis ngambah karang padesan. Tumrap warga desa saperangan uga wis tepung karo sing jenenge internet. Jenenge HP wis dudu barang langka maneh, nanging wis kayadene barang lumrah liyane. Mula saka iku, warga ing padesan luwih seneng, luwih tentrem, lan krasan manggon ing desa. Wis ora kepengin pindhah menyang kutha amarga luwih ngirit lan luwih tentrem. Menawa nganggo sarana hiburan yaiku radio, tape recorder, lan TV wis mratah ing saben omah ana. Barang-barang iku wis kayadene barang kebutuhan mirunggan liyane sing kudu diduweni. Wong omah-omah manggon ing padesan, lumrahe padha duwe samben ngingu kewan. Ana sing ngingu bangsane iwan kayata dara, pitik, bebek, menthok, lan liya-liyane. Ana uga sing ngingu wedhus, sapi, kebo, jaran lan sapanunggalane. Semono uga ing Desa Sela Maya akeh-akehe padha ngingu pitik. Meh saben omah duwe kandhang pitik. Akeh-akeh sing padha ngingu yaiku jenise pitik kampung utawa ayam buras. Pitike ora pati gedhe nanging giras amarga kulina diumbar. Kahanane desa karo kutha ing jaman pembangunan saiki?

Jawaban: A. Samudra Pasai.

Dilansir dari Ensiklopedia, nama kerajaan islam di pulau sumatra adalah samudra pasai.